Getting Things Done #1: de Beste Online Tools

Voor alle mensen die niet genoeg aan 24 uur in een dag hebben (en dat worden er steeds meer) zijn er vele hulpmiddelen op internet om je productiviteit te verhogen om zo dus je kostbare uurtjes zo goed mogelijk te benutten. Om een beetje wegwijs te worden in het groeiende aanbod aan tools en websites geven we je hier een aantal van de beste en meest gebruikte online GTD-tools.

Todo lijsten

Tadalist – Een zeer makkelijk te gebruiken todo list; optie om verschillende lijsten aan te maken en deze te delen met andere gebruikers. Erg makkelijk voor gezamenlijke projecten!

Todoist – Goede functionaliteit om verschillende projecten te beheren. Erg leuk aan Todoist zijn de verschillende tags en sneltoetsen die je kunt gebruiken voor sorteren en weergeven.

Remember The Milk – Een van de meest gebruikte todo lijsten. Zeer goede en doordachte functionaliteit wat dit een erg prettige tool maakt. Biedt als leuke extra om locaties aan te maken; zo kun je een overzicht op de kaart krijgen van al je todo’s!

Listigator – Simpele en gebruiksvriendelijke todo lijst die doet wat je verwacht. In te delen in categorieen en lijsten.

Vitalist – Zeer mooi en strak design wat het een prettige tool maakt om mee te werken. Je kunt verschillende projecten en contexten aanmaken om al je taken overzichtelijk te houden.

Hitask – Ook Hitask heeft een erg mooi ontworpen uiterlijk en veel opties om projecten en contactpersonen te beheren. Zeer handige drag-and-drop interface!

Agenda’s/kalenders

Google Calendar – De beste online kalender naar mijn mening; zeer goed opgezet en doordachte functionaliteit. Mogelijkheid om meerdere kalenders te beheren en te delen met anderen.

Yahoo Calendar – Qua opzet en functionaliteit redelijk vergelijkbaar met Google Calendar.

Persoonlijke startpagina’s

Netvibes logo

Netvibes – Een van de eersten en de besten; uitgebreide functionaliteit, zeer veel uitbreidingsmogelijkheden en bijna alles is aan te passen.

Pageflakes – Waarschijnlijk de grootste concurrent van Netvibes; ook hier zeer veel functionaliteit en uitbreidingsmogelijkheden.

iGoogle – De persoonlijke startpagina van Google; minder uitbreidbaar en aan te passen dan Netvibes en Pageflakes, maar wel zeer snel in gebruik. Heeft als grote voordeel dat het gekoppeld is aan je Google account.

My Yahoo – Te vergelijken met iGoogle, alleen iets meer uitbreidingsmogelijkheden.

Firefox logo

Firefox plugins

Read It Later – Handige plugin die het mogelijk maakt om bepaalde pagina’s op te slaan om later te lezen (zonder dat je bookmarks vol raken met dingen die je waarschijnlijk toch maar 1 keer leest). Mogelijkheid om pagina’s op de computer op te slaan, dus je kunt ze ook lezen als je niet aangesloten bent op internet.

Copy Plain Text – Plugin om geselecteerde tekst als plain text te kopieren; handig als je veel tekst van internet moet kopieren naar bijvoorbeeld Word zonder de stijl (lettertype, kleur) mee te kopieren.

Reminderfox – Todo lijsten en herinneringen in Firefox; erg gebruiksvriendelijk en toeganklijk.

Url Fixer – Erg handige plugin die veelgemaakte typfouten verbetert. Als je bijvoorbeeld ‘google.con’ of ‘google.cmo’ in typt, maakt hij er automatisch ‘google.com’ van. Bespaart je een hoop ergernissen en irritaties!

Heb je nog aanvullingen of opmerkingen? Aarzel dan niet om je reactie achter te laten.

3 reacties op “Getting Things Done #1: de Beste Online Tools”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*

*

*