Gratis bellen en smsen met Fring en WhatsApp

Gratis bellen en/of smsen, wie wil dat nou niet? Voor bezitters van een iPhone, Blackberry, Android toestel of een telefoon met Windows Mobile of de laatste versie van Symbian (Nokia) is dit nu zeer eenvoudig met WhatsApp en Fring. Enige vereiste: een verbinding met mobiel internet of WIFI.

WhatsApp (www.whatsapp.com)


Door WhatsApp te installeren kun je gratis tekst berichten, foto’s, video’s en audio versturen. Wel geldt hiervoor dat de ontvanger ook gebruik moet maken van deze applicatie. WhatsApp scant automatisch het telefoonboek van je telefoon op andere gebruikers.

De applicatie is beschikbaar voor iPhone, Blackberry, Android en Symbian en is gratis via de desbetreffende appstore/appworld/market/ovistore te downloaden. Na installatie wordt gevraagd om je telefoonnummer in te voeren waarna je een sms bericht krijgt met een bevestigingscode. Dit is eenmalig. Hierna is de applicatie klaar voor gebruik.

Fring (www.fring.com)


Via Fring kan gratis gebeld worden, wederom via mobiel netwerk of WIFI, met andere gebruikers van Fring. Maar dat is nog niet alles, videobellen wordt ook ondersteund, evenals chatten. Hiervoor is ondersteuning voor een grote verscheidenheid aan netwerken, zoals MSN, Yahoo, ICQ, gTalk, AIM, enzovoorts.

Fring is beschikbaar voor iPhone/iPod Touch, Android, Symbian S60 en Windows Mobile. Helaas wordt Blackberry op dit moment nog niet ondersteund en er is ook nog niet bekend vanaf wanneer dit wel het geval is. Tijdens de installatie van Fring wordt de gebruiker gevraagd om een gebruikersnaam en wachtwoord aan te maken. Ook dit is eenmalig en zeer snel klaar.

Nu zorgen dat iedereen in je adres/telefoonboek deze apps ook gaat gebruiken en besparen maar!

2 reacties op “Gratis bellen en smsen met Fring en WhatsApp”

  1. Een andere tip is het programma Viber. Hiermee kunnen zowel Iphone als Android gebruikers gratis bellen via hun internet abonnement. Als je van plan bent om een nieuw toestel aan te schaffen let dan op welke provider internet bellen toelaat. Bij sommige providers wordt je bandbreedte geknepen, zodat het signaal zodanig verzwakt wordt dat je haast niet te verstaan bent.

    Programma kun je downloaden op http://www.viber.com

  2. Fring en Viber, zo ken er nog wel een aantal 🙂 Er zijn echt super veel apps waarmee je gratis of goedkoop kan bellen. Zelf heb ik lang Skype gebruikt maar nu vooral Rebtel en Vyke. Zo nu en dan kijk op op http://www.apphones.nl wat de goedkoopste app is om mee te bellen. Ik heb namelijk gemerkt dat de tarieven nogal vaak wijzigen en op deze site kan ik de tarieven makkelijk vergelijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*

*

*