Je dromen verwezenlijken

Als het optreden van Susan Boyle tijdens Britain’s got talent ons iets heeft geleerd, dan is het dat je dromen kunnen uitkomen. Rondom haar eerste televisie optreden is een ware internethype ontstaan.

Susan Boyle is een werkloze dame van 47 jaar, met een weinig sprankelend uiterlijk, heeft nog nooit een jongen gezoend, laat staan iets anders. Susan heeft een heleboel niet. Maar ze heeft twee dingen wel. Een prachtige stem en het lef om die te laten horen tijdens een landelijke televisieshow. En daarmee heeft ze Engeland, maar eigenlijk de hele wereld, versteld laten staan. Wat kun jij van haar leren?

Iedereen heeft dromen, ongeacht je leeftijd

Al ben je acht jaar oud of tachtig. Iedereen heeft dromen over wat ze willen doen of bereiken. Laat leeftijd je niet in de weg staan om die dromen na te jagen en te bereiken. Susan zingt al vanaf haar twaalfde en heeft sindsdien altijd gedroomd om professioneel zangeres te worden. Nu na bijna 36 jaar, op het meest onwaarschijnlijke moment, komt die droom eindelijk uit.

Ben je tien jaar oud of al in je pensioengerechtigde leeftijd, jaag je dromen na. Laat je door niets of niemand weerhouden. Te jong of te oud bestaat simpelweg niet.

Het kan verkeren

Toen Susan nog een kind was, werd ze veel geplaagd door leeftijdgenootjes. Dat maakte haar teruggetrokken en verlegen, maar ze heeft dat haar leeftijdgenootjes nooit nagedragen. Ze is altijd positief gebleven en heeft ze gekeken hoe ze haar doelen op een positieve manier kon bereiken. De plagers van toen, leven in dezelfde stad en hebben hetzelfde leven als Susan, maar nu is het muurbloempje uitgegroeid tot een prachtige bloem die wereldwijd wordt bewonderd. En de plagers van toen, tja…

Positiviteit loont

Susan’s moeder is onlangs overleden, ze is werkloos en ze is nog nooit gekust. Genoeg reden om het somber in te zien en bij de pakken te gaan neerzitten. Maar niet voor Susan, zij blijft lachen. Ze vestigde tijdens haar optreden niet op alles wat ze niet had of hoe het leven haar heeft tegengezeten in de afgelopen jaren. Nee, ze leidde de aandacht van de jury naar haar droom en passie: haar zangtalent. Positiviteit is één van de belangrijkste aspecten om je droom te kunnen verwezenlijken.

Zelfvertrouwen zonder arrogantie

Susan had veel zelfvertrouwen toen ze het podium opliep. Ze was overtuigd van haar zangtalent en ze wist wat ze wilde worden: zangeres. Zelfs toen het publiek aanvankelijk wat lacherig deed bij haar verschijning, bleef ze daarin geloven en bleef ze sterk. En toen haar optreden een succes bleek, bleef ze met haar voeten op de grond. Ook in latere interviews, nu ze aanbiedingen van talloze platenmaatschappijen op zak heeft, blijft ze heel bescheiden.

Volharding en geduld loont

Je droom realiseer je niet in een dag. Voor Susan duurde dat 36 jaar en nog heeft ze alleen nog maar in de voorronde van een televisieprogramma gestaan. Je zult moeten volhouden, ook als het even tegenzit, blijven geloven in je droom en erop vertrouwen dat er een moment komt dat jouw droom waarheid wordt.

Creeer je eigen kansen, neem initiatief

Je kunt nog zo’n mooie droom hebben, maar als je geen initiatief neemt, is het onwaarschijnlijk dat die ooit uit zal komen. Susan zou nog nog steeds een onbekende, grijze, werkeloze dame zijn waar niemand ooit van had gehoord, als ze zich niet had ingeschreven voor deze nationale talentenjacht. Als je wacht tot er een kans komt aanwaaien, dan kun je lang wachten. Nee, he moet ze zelf creeeren en benutten.

Geinspireerd door een engelstalig artikel dat je hier kunt terugvinden.

Eén reactie op “Je dromen verwezenlijken”

  1. Het verhaal van Susan Boyle is enorm inspirerend. Ondanks dat veel dingen in het leven haar niet mee zitten, blijft ze positief in het leven staan. Ik denk dat we daar allemaal wel een voorbeeld aan kunnen nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*

*

*