NLP: Hoe jij echt in elkaar zit…

Uitstellen, motiveren, concentreren, gelukkig zijn… je hebt er al over kunnen lezen op deze site. Als je het interessant vindt om hierover te lezen, maar nog belangrijker: als je het leuk vindt om erover te leren, is NLP misschien wat voor jou. NLP staat voor Neuro Linguistisch Programmeren waarbij het draait om de communicatie tussen mensen.

Dit klinkt misschien afgezaagd, maar NLP is een diepgaande manier van het bewust worden van je innerlijke processen, zoals je denkwijze bijvoorbeeld. Wanneer vind je iets goed of fout en hoe komt het dat jij iets goed kunt vinden en een ander onacceptabel? Onbewust bepalen we onze eigen normen en waarden, en NLP leert je hoe je jezelf kunt aansturen waardoor je gaat snappen waarom je sommige keuzes maakt. Het kan je helpen bij fobieen en depressies maar het is ook zeker zinvol wanneer je gewoon wilt weten hoe je meer uit je leven kunt halen.

Er zijn veel boeken te vinden over NLP, en een van de bekendste is toch wel ‘Je ongekende vermogens’ afkomstig van de schrijver Anthony Robbins. Naast de vele boeken worden er steeds meer trainingen aangeboden in Nederland. Dit houdt in dat je een paar dagen achter elkaar bezig bent met NLP en volop met jezelf aan het werk gaat! Of je nou van je spinnenfobie of hoogtevrees af wilt, meer succes wilt hebben in je werk of je de relatie met je partner wil verbeteren: het zal je zeker helpen dit te bereiken.

Mocht je geinteresseerd zijn geraakt (of niet en moet je nog overtuigd worden!), dan heb ik alvast een kleine oefening voor je: vervang iedere keer dat je het woordje ‘maar’ wil zeggen, door het woordje ‘en’. Je zal je bewust worden hoe vaak je dit woordje eigenlijk zegt, en nog belangrijker: wat een positieve verandering het is om dit woordje weg te laten!

Je ongekende vermogens
Je ongekende vermogens
Anthony Robbins

2 reacties op “NLP: Hoe jij echt in elkaar zit…”

  1. Er is veel te doen over NLP, heb aantal aardige artikelen verzameld op ekudos.nl. op die site worden de nodige artikelen ook van commentaar voorzien door deze en gene

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*

*

*