Office games

Zo aan het einde van het jaar kan de verveling gaan toeslaan. Driekwart van de collega’s maakt zijn vakantiedagen op en wat rest zijn een handvol mensen, met of zonder toezicht van het management.

Hoe dan ook, tijd voor wat vertier op kantoor. Een aantal ideeën om de laatste dagen op kantoor wat lolliger te maken. We beginnen natuurlijk met goede randvoorwaarden: drank en oliebollen. Dus trek je jas aan, sprint naar de dichtsbijzijnde winkel en oliebollenkraam en zorg voor wat versnaperingen voor jou en je collega sukkelaars. Als je ook nog wat trofeeen of ludieke prijsjes meeneemt, kan de lol helemaal niet op.

1. prullenbak basketbal

Een simpele om mee te beginnen. Maak propjes van velletjes A4, sta of zit op een redelijke afstand van een prullenbak en probeer 10 propjes in de bak te gooien. Met een paar collega’s kun je daar een mooie competitie van maken. Wie scoort het beste?

Een variant hierop (maar wel voor gevorderden want een stuk moeilijker) is met papieren vliegtuigjes mikken op de prullenbak. Principe is verder hetzelfde.

2. propjes voetbal

Maak een propje en maak twee goals op je bureau. Vervolgens ‘schiet’  je met je vingers het propje richting het doel van je collega. Wie het eerste vijf doelpunten heeft gescoord heeft gewonnen.

3. elastiekjes oorlog

De meeste kantoren kennen een onuitputtelijke voorraad elastiekjes. Geen enkel probleem dus om je collega’s onder het werk een oog uit te schieten. Iets wat je de hele dag kunt volhouden.

4. sprinkhaan

Buig een aantal paperclips (groot formaat) zodat de binnenkant ligt omhoog staat. Door op het omhoogstaande stukje te drukken springt de paperclip een stukje omhoog en/of vooruit. Wie het hoogste springt of in zo min mogelijk beurten een bepaalde afstand op het bureau heeft afgelegd wint.

5. honkbal

Heb je de ruimte, dan kan een honkbalveld worden uitgelegd. Een prop (of draadloze muis) als baseball en een toetsenbord als knuppel en “the game is on”.

6. bureaustoel race

Zoveel mogelijkheden met een bureaustoel. Je kunt je collega door de gangen heen duwen, je kunt een race houden met meerdere stoelen, al dan niet geduwd, of door elkaar vast te houden met een hele file bureaustoelen door de gangen.

7. uitputtingsslag

Zit jij in een gebouw met een groot aantal verdiepingen? Dan is de trappenrace een goed idee. Wie is het snelste op de bovenste verdieping (en weer beneden). Goed voor je conditie, wat minder voor je hart.

8. verrassing voor je collega’s

Al die collega’s die nu thuis op de bank zitten of kerstinkopen aan het doen zijn vinden het natuurlijk fijn als er aan ze gedacht wordt. Dat kun je laten blijken door honderden e-mails te sturen, de bureaulades vol te stoppen met propjes, elastiekjes of andere rotzooi, door het bureau in te pakken met wc-papier of vol te plakken met post-its of iets anders dat voorhanden ligt etcetera. Leuk voor als de kerstvakantie erop zit.

9. baas van huis borrel

Is het volledige management afwezig? Verbouw dan de directiekamer met voorradige planten, parkeer er een scooter of erger in, hang alle playmates van de afgelopen jaren tegen de muren en maak vooral veel foto’s. Durf je het aan dan laat je het staan tot na de vakantie, anders ruim je het netjes op en laat je alleen een foto ‘slingeren’. Wel eerst moed indrinken natuurlijk en niet voor als je heel gehecht bent aan je huidige baan.

10. snipperfestival

Leeg alle perforators en de papierversnipperaar. De mogelijkheden zijn onbegrensd. Zet een lege papierdoos met snippers op een half geopende deur (blijft hilarisch maar is wat minder voor de schoonmakers), vul de bureaulades van je collega ermee etcetera.

11. spijkerbed

Wie durft het aan? Leg enkele honderden punaises uit op de vloer (punt omhoog uiteraard) en probeer daar gestrekt op te liggen. Zorg voor voldoende punaises, want bij te weinig kan je collega ze uit je achterhoofd en rug gaan peuteren!

Voor alles geldt: weet wat je wel en niet kunt maken. Niet iedereen heeft evenveel gevoel voor humor. De arbeidsmarkt is krap maar als je tijdens de kerstdagen moet omzien naar een andere baan, dan is dat ook niet alles. Dus richt geen onherstelbare schade aan! Foto’s maken is altijd leuk om de vakantiegangers later te laten zien wat ze allemaal hebben gemist.

Heb jij meer ideeën? Laat ze dan achter als reply op dit bericht.

Have fun.

Eén reactie op “Office games”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*

*

*