Single en op zoek naar de ware?

Vroeger was het eenvoudig, je ging in het weekend gezellig naar de kroeg en kwam daar een leuke jongen of meid tegen waar je vervolgens aan bleef plakken. Ook op vakantie, op school, op het werk of in de supermarkt kon je zomaar de ware tegen het lijf lopen (by the way, dat kan nog steeds).

Toch zijn er heel veel singles die de ware maar niet tegen lijken te komen. Zijn ze stekeblind dat ze alle leuke kandidaten niet zien? Stellen ze veel te hoge eisen? Sluiten ze zich thuis op achter de computer? Ik weet het niet.

Als jij het nou helemaal niet meer ziet zitten, dan is er iets nieuws. Geen speeddaten, blinddaten of slowdaten. Dat is alweer passé. Tegenwoordig kun je op cursus om te leren hoe je de ware kunt vinden. En wat leer je dan zoal? Je leert hoe je ‘de ware’ sneller kunt herkennen, je leert wat je zelf te bieden hebt, hoe je moet zoeken en wanneer je besluit om met iemand verder te gaan.

Volgens mij kan die training erg kort zijn, zo moeilijk is het toch niet. Je kijkt goed uit je ogen; heb je oogcontact en zie je een glimlach, dan heb je je opening te pakken. Even een praatje en je beslist of je elkaar nog een keer wil zien (niet vergeten je telefoonnummer te geven!).

Je eigen kwaliteiten – wat je te bieden hebt – is toch ook niet moeilijk vast te stellen. Ben je een stoer sportief en opgeruimd type of een sloddervos die iedere avond met een zak chips voor de televisie hangt. En alles daartussenin. Dan weet je wel wat er bij je past, toch?
Zoeken, zelfs dat wordt je tegenwoordig makkelijk gemaakt. Als je het huis al niet uitgaat waar de potentiële partners voor het grijpen zijn, dan zijn er talloze datingbureaus die je op weg helpen.

En de vraag wanneer je verder gaat met iemand; dat hoeft het probleem toch niet te zijn. Zolang het leuk is blijf je bij iemand. Probleem voor veel mensen is veeleer om op tijd hun spullen weer bij elkaar te zoeken als de chemie verdwenen is. Maar daar zijn dan weer andere trainingen voor.

Maar goed, ik ben de doelgroep van deze training niet (geen single maar double). Heb jij (of een vriend(in) 😉 ) wel behoefte aan wat ondersteuning, dan kun je op 18 april voor een training terecht in Den Haag. En wie weet, misschien zit op die training wel jouw toekomstige partner. Kijk op www.opzoeknaardeware.nl

p.s. Heb je al de ware? Vergeet dan valentijnsdag niet, anders moet je na 14 februari misschien wèl op cursus.

Eén reactie op “Single en op zoek naar de ware?”

  1. En toch is het heus niet zo gemakkelijk als je denkt. Waarom koos je zelf bijvoorbeeld nou je eigen partner? Omdat hij of zij nou toevallig beschikbaar was? Of delen jullie iets samen? En hoe zag je dat dan zo snel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*

*

*