Wat heeft een mens nodig?

Meer een vraag die ik aan jullie wil stellen dan dat ik het antwoord kant en klaar voor handen heb. Een vraag die ik ook tijdens workshops geregeld aan de deelnemers voorleg en de antwoorden zijn dan vaak heel divers.

Wat heeft een mens nodig? Een paar voorbeelden: zuurstof, aandacht, liefde, respect, zonlicht, een liefdevolle partner, een huisdier, een auto, eten, slaap, schoonheid, blijdschap, nageslacht, vrienden, water, kleren, een bed, een dak boven het hoofd, een baan, leuke collega’s, geld op de bank, een boot, vakantie, verre reizen, een playstation 3, een goede gezondheid, televisie, een tuin, mooie herinneringen, ambitie, tevredenheid, sportschoenen.

Het gaat van absoluut noodzakelijk, door nietszeggende algemeenheden naar triviale hebbedingen die door de één als onmisbaar worden beschouwd en door de ander als overbodige luxe.

Wat mij nou benieuwd is wat jij absoluut nodig hebt voor een plezierig leven. Waar zou jij niet zonder willen? Laat me weten wat jouw top 3, 5, 10, of hoe ver je ook komt, is door een reactie achter te laten op dit bericht.

Vond je dit leuk? Deel het met je vrienden!

Meer lezen over ,

 

3 reacties op dit artikel

E.J. Eissens
03-06-2015 - 21:56

In mijn ogen heeft een mens maar een ding nodig en dat is vrijheid.
Maar dan wel vrijheid in de breedste zin van het woord.
Een mens is volgens mij pas vrij als die mens, kan denken wat hij wil, zeggen wat hij wil en doen wal hij wil. Dit brengt een grootte verantwoordelijkheid met zich mee omdat hij ook moet accepteren en respecteren dat ieder ander mens datzelfde recht heeft. En als we een beetje redelijk met elkaar willen leven komt er volgens mij een 3e regel bij. Dat ieder mens die vrijheid tot uiting brengt zonder een ander mens kwaad te doen.
Leven in vrijheid geeft overvloed en geen beperking omdat voedsel, onderdak, reizen en alles wat een mens nogig heeft voorhanden is. Niet dus wat een mens wil maar wat een mens nodig heeft.

Pauline
27-06-2011 - 14:34

1:Zon
2:Vrienden
3:Ouders/familie
4:Creativiteit
5:Humor
6: Nieuwe ervaringen
7:Muziek
8:Liefde (partner)
9:Mijn kat
10:Boeken

sibel
16-06-2009 - 15:42

NR 1 Liefde, water, gezondheid, seks, ervaren, leren, geluk, rijkdom, natuur, mensen, kleur, muziek, goed nieuws, keuze mogelijkheden, humor


Laat je ook horen!