Windows Vista uiterlijk voor Windows XP

Windows Vista, het nieuwste besturingssysteem van Microsoft, kent inmiddels vele gebruikers en is hard op weg om Windows XP te doen vergeten. Maar ondanks alle mooie beloftes kan het qua snelheid en stabiliteit nog lang niet tippen aan XP. Echter begint het uiterlijk van Windows XP aardig gedateerd te raken en op dat gebied heeft Vista een streepje voor; het ziet er (in mijn ogen) gewoon een stuk beter uit. Daarom, voor de mensen die wel de mooie looks van Vista willen maar toch gebruik willen blijven maken van Windows XP heb ik hier 4 programma’s verzameld die jouw Windows XP omtoveren in Vista.

Vista Start Menu
Zoals de naam al doet vermoeden verandert Vista Start Menu het Windows XP start menu in die van Vista. Naast dat het er beter uitziet krijg je ook een aantal features erbij: in-/uitzoomen, tabs, aanpasbare grootte, en meer.

Vista Start Menu - screenshot

Vista Transformation Pack 8
Vista Transformation Pack verandert de interface van XP, waaronder het start menu, configuratiescherm, dialoogvensters, iconen en meer naar Vista stijl. Tevens vind je een transparancy functie die Vista’s Aero Glass functionaliteit simuleert. Let wel; het is een vrij omvangrijk programma, en sommige mensen hebben problemen met het ongedaan maken van de installatie.

Vista Transformation Pack 8 - screenshot

VistaMizer
VistaMizer gaat grondig te werk om je Windows compleet te restylen naar Vista. Er zijn veel aanpassingen mogelijk zodat je alles naar eigen wens kunt instellen. Een groot pluspunt van VistaMizer is dat van alle veranderingen een backup gemaakt wordt zodat je eenvoudig kunt herstellen.

VistaMizer - screenshot

WindowBlinds
WindowsBlinds is niet zozeer een programma om XP eruit te laten zien als Vista, maar meer een tool om verschillende skins en thema’s die je complete interface aanpassen; titel balken, knoppen, start balk, start menu en meer. Groot voordeel van WindowBlinds is dat het weinig geheugen inneemt en je dat je dus aan snelheid niets hoeft in te leveren.

Windowblinds - screenshot

Eén reactie op “Windows Vista uiterlijk voor Windows XP”

  1. Ik heb een puinzooi van mijn Bureaublad gemaakt en het zou goed zijn om alle mappen weer goed te kunnen ordenen want mijn Laptop zit hopeloos met zooi vol !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*

*

*