45 Online project management tools

Iedereen die wel eens een project management tool gebruikt of er naar op zoek is weet dat het vrij lastig is om een goede te vinden. Project management tools zijn erg persoonlijk; wat de een handig vindt is vindt een ander juist weer niet lekker werken. Ik heb zelf ook menig uurtje besteed aan het zoeken naar en uitproberen van veel verschillende tools, met als resultaat dat ik er nog steeds niet echt uit ben wat de perfecte tool is. Op dit moment maak ik veel gebruik van Thymer, een gebruiksvriendelijk en overzichtelijk programma, dat bovendien gratis te gebruiken is totdat het uit de betafase is. Als ik een nr. 1 moet kiezen die de beste prijs/kwaliteit verhouding biedt kies ik ActiveCollab, maar zoals ik al zei is het allemaal erg afhankelijk van je eigen wensen en voorkeuren wat voor jou de ideale tool is. Gelukkig bieden alle pakketten een gratis versie (sommige zijn zelfs helemaal gratis) zodat je alles naar hartenlust kunt uitproberen.

Huddle

Huddle_1248004074455

Central Desktop

Central Desktop

DeskAway

DeskAway - Online Project Management Software, Project Collaboration Software, Task & Issue Tracking Software

Zen

Zen

Clarizen

Clarizen

BaseCamp

Project management, collaboration, and task software- Basecamp_1247941160759

Thymer

thymer

Collabtive

Collabtive - Open Source collaboration_1247941205762

Zoho Projects

zoho-projects

Clocking IT

Clocking IT

Creative Pro Office

CreativePro Office_1248003835806

CoMindWork

comindwork

Teamwork

teamwork

activeCollab

activeCollab - Project Management and Collaboration Tool_1248037117178

ProjectPier

ProjectPier.org_1248037134668

5pm

5pm - Project management, task organizer, team collaboration and time tracking software

Action Method

Action Method

Goplan

Goplan 2.0

Projectplace

projectplace

Intervals

Intervals_1248039398547

Teamwork Live

TeamWork Live_1248039472238

Wrike

Wrike_1248039494821

WebAsyst

webasyst

1stManager

1stmanager.com_1248040647356

OnStage

OnStage

ProjectSpaces

ProjectSpaces_1248040707148

SantexQ

SantexQ

24SevenOffice

24SevenOffice

PlanZone

Online Project Management Software - Planzone

Copper Project

Project Management Software - Copper Project_1248441388197

PlanDone

On time. Every time. - PlanDone_1248441415485

WhoDoes 2.0

WhoDoes 2.0

phpCollab

phpCollab

ProWorkflow

Proworkflow

Assembla

Assembla

LiquidPlanner

LiquidPlanner

ProjectPartner

ProjectPartne

FreeTime

FreeTime™_1248442486886

No Kahuna

No Kahuna_1248442564286

Projjex

Projjex

Manymoon

Manymoon

Project 360

Project 360

Producteev

Producteev

ActionThis

ActionThis_1248442727235

Project2Manage

Project2Manage_1248442749406

Heb je zelf ervaringen met een van bovenstaande tools of staat jouw favoriete project management programma er niet tussen? Laat je horen door hieronder je reactie achter te laten.

51 reacties op “45 Online project management tools”

 1. Thnx!

  Mooie lijst, één van de weinige goede overzichten op een Nederlandse website!

  Denk dat je een belangrijke speler over het hoofd hebt gezien; kende ik eerst ook niet, maar liep er echt helemaal toevallig tegenaan: OpenGoo.

  Open Source, dus volledig onder eigen beheer op een eigen server te gebruiken:
  http://opengoo.org

  Er is ook een betaalde variant, waarbij upgrades, onderhoud en beheer zijn inbegrepen:
  http://www.fengoffice.com/web/features.php

  Voor een snelle indruk, bekijk de volgende video (vanaf ca. 1:38 min):
  http://fengoffice.com/web/tour.php

 2. En ff een zijspoor:

  Gezien de input die mijn boekhouder nodig heeft, ben ik op zoek naar een tool voor:
  – urenregistratie
  – kilometerregistratie
  – online facturering

  Harvest lijkt het meest in de buurt te komen:
  http://www.getharvest.com

  Goeie concurrent:
  http://www.paymo.biz

  Andere tools die ik -vooral- in de gaten houd:
  – The Invoice Machine
  – Freeagent Central

  Maar suggesties zijn natuurlijk altijd welkom! 😉

 3. Leuke lijst. Heb een link geplaatst vanaf eigen site en hoop dat de lijst voorlopig nog life blijft. Helemaal mooi als er ervaringen aan worden toegevoegd.
  Mijn eigen ervaring is geheel gebaseerd op de off-line tools. En ik denk dat die wereld waar grote leveranciers als IBM, MicroSoft, HP, CA, en andere grote jongens actief zijn een aardige concurrentieslag te wachten staat.

 4. En weer 1 Xtra: Vertabase, een zuiver tijdregistratietool. De klok loopt mee terwijl je werkt. Net geprobeerd. In 5 minuten aan de slag. Werkt zeer eenvoudig.

 5. iOnProjects is een volledig geïntegreerde gebruiksvriendelijke Nederlandse web based project management tool die speciaal is gemaakt voor IT bedrijven en webdesign bureau’s. Met vestigingen in Nederland en in België. Zie http://www.ionprojects.nl voor meer informatie.

 6. Op http://www.ikdoeprojecten.nl proberen we informatie over (o.a. online) projectmanagement software bij elkaar te brengen. De bovenstaande lijst heb ik ook opgenomen. Via een online enquête van 5 vragen kan je in 1 tot 3 minuten je tevredenheid over het door jou gebruikte tool met vakgenoten delen. Ikdoeprojecten zal de uitkomsten regelmatig publiceren.

  Breng je ervaringen uit op http://tinyurl.com/yzzwwor !

 7. @Marc Bijl
  Bedankt voor je reactie en je aanvullingen! Voor de eisen die je hebt zijn er een aantal toosl die in aanmerking komen, Harvest en The Invoice Machine komen denk ik het meest in de buurt.

  @Remco Reitsma
  Bedankt voor het toevoegen van de link aan je site. Leuke site trouwens, http://www.ikdoeprojecten.nl, overzichtelijk en erg veel informatie op te vinden.
  Op het werk gebruiken we nu Zoho Projects, biedt veel functionaliteit voor een relatief lage prijs. Ik zal binnenkort je enquete even invullen en mijn ervaringen delen.

  @Nabil
  Bedankt voor je aanvulling, Nabil!

 8. @ Joeke Kloosterman
  Off topic – We zijn inmiddels weer een paar maanden verder, en ik ben -voor wat betreft administratie en boekhouding- tegen de Nederlandstalige site http://www.factuurdesk.nl aangelopen. Perfect voor urenregistratie, kilometerregistratie en online facturering. Ook de site http://www.freeagentcentral.com is erg interessant voor genoemde functies, er zit echter geen start/stop time-tracker bij. Hier wordt overigens wel aan gewerkt. 😉

 9. Naast deze tools kun je ook een tool toevoegen die het je mogelijk maakt als projectmanager om te checken of je project nog in control is. Op basis van de prince2 beginselen kun je met behulp van deze check je project controleren en aanpakken daar waar het niet goed gaat.

  Tool is uiteraard gratis.

 10. Mooie lijst! Maar staar je niet te veel blind op dit soort software. Voor de meeste projecten (en vooral de kleinere) is een template in excel meer dan voldoende. Zie bijvoorbeeld hier voor wat templates in word/excel:

  http://www.projectmanagement-training.nl/boek/download.html

  afspraken en besluitenlijst
  planning in uren en mijlpalen
  urenstaatjes per persoon

  dan heb je de belangrijkste dingen te pakken (als je project niet te groot is of met veel mensen)

 11. Allemaal hele mooie tools die een uitgebreide set aan funtionaliteiten bieden voor wat je nodig hebt. Maar net zoals W. Baars aangeeft, vaak is een eenvoudige spreadsheet meer dan voldoende. Al dat soort administratie kost nl. ook veel werk die allemaal aandacht af slurpt van waar het echt om draait: “Het project”!

  Het is nog steeds een kunst om KISS te werken, m.a.w. Keep It Small & Simple. Ook op deze site vind je veel resources voor projecten en dergelijke: http://www.exinfm.com/free_spreadsheets.html

  Maar goed, een echt eenvoudige heb ik nog niet gevonden. Admi blijft een broertje dood 😉

 12. mijnuren Online is een dgelijk project management ondersteunend systeem met urenregistratie, budgetten, verlof, verzuim, planning en facturering in 1 pakket.

  Je kunt er nog net je boekhouding niet mee doen maar ja daar heb je een administratiekantoor voor.

  vier uur implementatie op lokatie, voor de rest online aan de slag.
  Wij bedienen inmiddels eenpitters maar ook multinationals met hetzelfde systeem. Klanten zijn voornamelijk zakelijk dienstverleners maar ook detacheringbureau´s en een afdeling van een grote stad in Nederland.

  Altijd actueel!

  http://www.mijnuren.nl

 13. Could the key to business success be a cloud based, unified platform that uses project management software, document management software, calendar software and contact management software to leverage collaboration? Do you find yourself spending more time working on managing your team than you do focusing on customers and improving the bottom line? Could your business be more successful if everyone was on the same page?

  Time is money, and http://www.Same-Page.com eStudio brings together all aspects of business collaboration to create a versatile, cloud based online office solution that enables your business to run smoothly. Our free one to one training will have everyone up and running in no time.

  eStudio is web-based software that will improve your company’s workflow and enhance communications between your teams and clients. eStudio grows with your business, allowing you to manage complex business interactions with ease, regardless of where your team members may be located.

  With eStudio, you can:

  * Schedule calendar events
  * Manage projects
  * Collaborate in teams
  * Streamline document workflow
  * Organize contact databases
  * Meet online

 14. Ook een sympathieke keuze is Yanomo, een Nederlandse tool die heel lekker samenwerkt met Google Calendar, en gratis is tot 3 gebruikers. Wij (architectenbureau met veel thuiswerkers) gebruiken het al een jaar naar tevredenheid.

 15. By the way, Invantive spreekt perfect Nederlands ;-).

  Met behulp van onze software kun je je uren registreren, meerdere projecten beheren, factureren, plannen, budgetteren, bedrijfslogica toevoegen via het opvoeren van additionele “bedrijfsregels”, cash flow berekenen etc..

  Tevens kun je de in MS Outlook geregistreerde projecturen met een druk op de knop synchroniseren met Invantive Estate of met Invantive Vision.

  De bediening van beide pakketten is kinderlijk eenvoudig en verloopt via de browser of via de MS Outlook Add-in.

  De software ondersteunt meerdere talen, waaronder nederlands, engels, duits, russisch, spaans, chinees, hindi, frans etc..

  Bezoek de website en vraag vrijblijvend informatie aan. We zien uit naar uw reactie!

  Een vriendelijke groet van het Invantive Team

 16. Nog een suggestie van Nederlandse bodem:

  Azor: http://azorsoftware.nl/product/modules/projecten/

  Voor Mac & Windows

  Online projectadministratie & CRM.
  Azor biedt als unieke extra ook de optie om de software op kantoor in eigen beheer te nemen.
  Op deze manier verlaten de bedrijfsgegevens nooit het pand en kunnen backups dagelijks
  naar een andere omgeving gestuurd worden.

 17. Ik mis Viadesk nog in dit lijstje!

  Ook een online projectmanagement tool van Nederlandse bodem:
  Viadesk -> http://www.viadesk.nl

  Projectmatig samenwerken in één of meerdere groepen? Of eenvoudig een social intranet inrichten? Dat en meer kan in Viadesk: een professionele omgeving voor documenten, organisatie en communicatie.

  Check snel de website voor meer info!

 18. Ik heb niet geprobeerd chrometa op elk moment, maar ik heb gebruikt Paymo in enkele gelegenheden. Op dit moment gebruik ik Replicon

 19. Zeer goede lijst van aanbieders van project management tools. Maar er ontbreekt nog een aanbieder, GroupCamp Project, http://www.groupcamp.nl (ook in het Nederlands beschikbaar). De software is makkelijk te integreren met Google Apps en beschikt bovendien over de applicaties Tijd en Urenregistratie, erg handig.

 20. Ik gebruik hoofdzakelijk Projify http://www.projify.nl voor mijn werkzaamheden en dan vooral het onderdeel waar je tickets kan aanmaken en plannen en ook taken en incidenten kan beheren. De kalender is ook heel handig maar voor mijn projekten minder van belang.

 21. Ik mis in het rijtje de online projectmanagement tool Process2View. Een zeer gebruiksvriendelijke tool die mensen overzichtelijke en project- c.q. procesgestuurd laat samenwerken. Grafisch zeker onderscheidend.

 22. Ik voeg graag Bizinline toe aan deze lijst. Bekijk de website http://www.bizinline.com of neem contact op voor een 15 minuut durende online demonstratie.

  Kort:
  Bizinline is een innovatieve online projectmanagement oplossing die organisaties ondersteunt om op ongekend eenvoudige wijze samen te werken, te communiceren en informatie te delen in projecten met zowel interne- als externe personen. Daarbij altijd een helder inzicht in de voortgang, kosten, activiteiten en resources door alle projecten, programma’s en portfolio’s heen.

 23. Genoeg van het geworstel met projectrapportages in MS Excel en Word? ProjectReports is een rapportage-tool voor PMO’s. Projectmanagers hebben geen training en geen inloggegevens nodig: zij ontvangen automatisch een herinneringsmail met link naar een online rapportage-sjabloon. Simpel invullen met kleurtjes en eventueel een opmerking. Na het definitief maken heeft het PMO direct een bijgewerkt dashboard. Vanaf € 49,- per maand (voor 5 projecten en onbeperkt aantal gebruikers).

 24. We hebben recent een nieuw project management tool uitgebracht voor software ontwikkeling projecten:

  SprintGround
  http://www.sprintground.com

  Demo is beschikbaar online.

  Feedback van software ontwikkelaars is zeer en zeer welkom via live chat, contactformulier of email!!

 25. Probeer ook eens de project management app van Brixxs! Met de multi-platform app kun je projectfases bijhouden, taken beheren, gewerkte uren bijhouden, facturatie regelen en nog veel meer! Daarnaast houdt de app problemen, risico’s en statussen van projecten bij. Het fijne aan deze app is dat je ook gemakkelijk kan samenwerken met externe partijen (klanten, leveranciers etc). En last but not least: Ongelimiteerd aantal projectmedewerkers!

  Meer over de app is te vinden op: http://brixxs.com/work/project-management/

 26. Met grote belangstelling heb ik deze website bekeken.
  Op http://www.itpedia.nl wordt op dit moment een reeks artikelen over het Selecteren en Implementeren van Standaard software gepubliceerd!

  Daarnaast ben ik opzoek naar auteurs die artikelen hebben aan te bieden. Dit mogen ook relevante samenvattingen (200-800 woorden) zijn van artikelen op je eigen sites met een link naar het volledige artikel.
  Als je belangstelling hebt verneem ik dat graag.

  Met vriendelijke groet,
  Wim Hoogenraad

  ITpedia

 27. Ik mis zeker Smartsheet in het rijtje! Lijkt op excel alleen veel en veel eenvoudiger in gebruik en online! Makkelijker dan excel maar de sheets zijn hetzelfde. Online samenwerken supermakkelijk! Te vinden op www,smartsheet.com. Voor meer informatie of hoe te gebruiken in jouw bedrijf mag je ook mij contacten via tvaa.nl.

 28. I’d also like to add one more tool in your list is ProofHub. ProofHub is a cloud project management solution that has features to match the requirements of every business size. With a powerful set of features that a business needs, ProofHub leads the charge as one of the most beautiful task management software in the market today. Take a look at https://www.proofhub.com/Great information James. I’d also like to add one more tool in your list is ProofHub. ProofHub is a cloud project management solution that has features to match the requirements of every business size. With a powerful set of features that a business needs, ProofHub leads the charge as one of the most beautiful task management software in the market today. Take a look at https://www.proofhub.com/

 29. You could also try elapseit, it’s a great tool for resource and project management. It is user friendly and they have great customer service. It also has a trial version without any initial payment plan selection so you can decide if it works for you.

 30. Great article. I would suggest one more tool in this list is Clariti. Clariti is packed with features to help businesses communicate and collaborate effectively with people within the company and outside. It brings emails, chats, calls, to-do, documents…in one place and connects everything by topic. https://clariti.app/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*

*

*