20 praktische tips voor meer energie

Iedereen voelt zich wel eens moe of lusteloos. Alles wat je doet (of moet doen) lijkt dan veel energie te kosten en kan een zware opgave zijn. Maar gelukkig hoeft dit niet zo te zijn hoeft het weinig moeite te kosten (gelukkig maar) om hier wat aan te doen; speciaal voor alle mensen die wel een oppepper kunnen gebruiken hier 20 handige tips voor meer energie.

Neem een kop koffie
Cafeïne zorgt direct voor meer energie en verhoogt je alertheid. Neem echter niet teveel koffie, dit kan zorgen voor nare bijverschijnselen.

Relax
Sluit je ogen en haal diep adem. Doe dit 60 seconden lang en je voelt je fitter en je hebt minder last van stress.

Neem een hazenslaapje
Een hazenslaapje of power nap zorgt voor meer energie, verbeterde mentale prestaties en meer rust in je hoofd.

Draag fleurige kleding
Levendig groen of fel blauw activeren neuronen in je hersenen die je energie op topniveau houden.

Blijf positief
Australisch onderzoek toont aan dat mensen met een positieve houding niet alleen energieker zijn, maar ook minder ongelukken krijgen en sneller herstellen.

Voorkom geldproblemen
Onderzoek toont aan dat mensen met financiële schulden minder energie hebben dan mensen zonder schulden.

Ruim je rommel op
Hoe meer opgeruimd en geordend de dingen om je heen zijn, hoe meer fysieke en mentale energie je overhoudt om ergens anders aan te besteden.

Slaap eens een keer uit
Zelfs 1 uur slaap extra per week kan je voor de rest van de week meer energie bezorgen.

Ga stappen met je vrienden
Buiten het feit dat het gewoon erg leuk is, is regelmatig een avondje weg met je vrienden goed voor je energieniveau.

Neem een dag vrij
Neem een dag vrij van je werk om iets leuks te doen, iets zonder verplichtingen of werk-gerelateerd. Gewoon, omdat het leuk is.

Eet meer groenten
Eet meer groenten zoals wortels, tomaten en spinazie. Hoe feller de kleur van de groente, des te meer antioxidanten het bevat die voor meer energie zorgen.

Sla geen ontbijt over
Uit verschillende onderzoeken blijkt dat een goed ontbijt niet alleen zorgt voor een betere mentale en fysieke conditie, maar dat deze mensen ook een gezondere levensstijl hebben en beter met depressie en stress omgaan.

Blijf op gewicht
Of je nou 5 of 50 kilo overgewicht hebt, het zorgt er altijd voor dat je lichaam meer energie verbruikt. Probeer dus zo dicht mogelijk bij je ideale gewicht te blijven.

Meer sex
In een 10 jaar durend onderzoek onder 900 mannen, concludeerden Britse onderzoekers dat mannen die het vaakst sex hebben een betere fysieke conditie en meer energie hebben.

Meer drinken
Alles wat je doet neemt vocht uit je lichaam. Zorg ervoor dat je genoeg drinkt (geen alcohol, dit onttrekt vocht aan je lichaam) en hou het waterniveau van je lichaam op peil.

Laat je bloeddruk meten
Veel mensen hebben (zonder dat ze het weten) een te hoge bloeddruk, wat je lichaam veel energie kost. Laat dus je bloeddruk meten en weet waar je aan toe bent.

Zorg voor meer licht
Doe meer licht aan in de kamer of laat meer zonlicht binnen. Zonlicht zorgt voor meer vitamine D en houdt je energie op niveau.

Geen alcohol voor het slapen
Alcohol maakt het je lichaam moeilijker om in de REM slaap te komen. Ook al krijg je genoeg slaap kan het zijn dat je je niet uitgerust voelt. Hoe verleidelijk het slaapmutsje dus ook kan zijn, als je niet fit bent kan dit één van de oorzaken zijn.

Zet een muziekje op
Muziek is ideaal om je moeheid te lijf te gaan helpt ook nog eens tegen stress.

Stimuleer je hersenen
Maak een kruiswoordpuzzel, doe een IQ-test of kies een ander hersen-stimulerend spelletje. Het houdt je mentaal fit en je brein scherp.

2 reacties op “20 praktische tips voor meer energie”

  1. Nog een extra tip voor meer energie: ga met twee voeten recht op de vloer staan, recht je rug (van voorovergebogen staan word je echt vermoeid), hoofd omhoog en een brede glimlach forseren op je gezicht. Houd je dat een minuutje of twee vol, dan voel je je automatisch energieker. De rest volgt dan vanzelf.

    Groeten, Luc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*

*

*