Doe Meer met je Vrije Tijd

Relaxende kat, slapend

Weet je niet meer wat je moet doen in je vrije tijd? Slaat de verveling snel toe als je niet op je werk of op school bent? Uit een recent onderzoek blijkt dat de meerderheid van de mensen gelukkiger is op hun werk dan in hun vrije tijd, zelfs als ze zeiden dat ze liever thuis waren. Dit komt omdat de gestructureerde omgeving die een baan biedt voor veel mensen prettig en overzichtelijk is. Om dezelfde reden hebben veel mensen na een aantal weken vakantie en niks doen er alweer genoeg van en willen ze graag weer aan het werk. Dit hoeft natuurlijk niet een nadeel te zijn; het getuigt ook van een gezonde werkhouding en liefde voor je vak. Maar vaak slaat toch de verveling toe als je niet meer weet wat je aanmoet met je vrije tijd. Daarom hier een aantal praktische tips om beter gebruik te maken van je kostbare vrije uurtjes.

Neem een hobby
Begin een creatieve hobby waar geen doelen aan vast zitten. Iets wat je leuk vindt om te doen, maar wat geen gevreesde deadline of een te strakke planning heeft. Het is heerlijk om iets voor je plezier te kunnen doen waar je niet op wordt beoordeeld en waar je alle vrijheid hebt om te doen wat je wilt.
Hulp nodig bij het zoeken van een hobby? Probeer onderstaande websites:
» hobby interesse test
» hobbies van a tot z
» hobby.startpagina.nl

Ga wat doen met je vrienden
Ga wat leuks doen met je vrienden. Socializen met je vrienden kan erg leuk zijn en heeft een positieve invloed op je gezondheid.

Bewegen
Ga hardlopen, fietsen, zwemmen of neem een abonnement bij het fitness centrum. Niks voor jou? Als je meer competitiegericht bent en van wedstrijden houdt kun je altijd nog een (team)sport gaan beoefenen zoals voetbal, basketbal, volleybal, tennis etc. Regelmatig bewegen is ook nog eens goed voor je gezondheid en je voelt je stukken fitter en sterker.

Ga een boek lezen
Ook zat van het gezap omdat er nooit iets op tv is? Ga een boek lezen! Het houdt je hersens scherp en is een stuk beter voor je dan gedachtenloos voor de tv hangen. Ook leuk om eens te doen: 1 of meerdere dagen per week de tv helemaal uit laten. Het hoeft niet moeilijk te zijn en daarbij bespaart het je ook nog een hoop tijd.

Leef in het moment
Probeer in het nu te leven. Focus op wat je op dit moment ervaart. Dit lijkt misschien heel logisch en simpel, maar het is moeilijker dan je denkt. Volgens velen is het volledig in het moment te leven, zonder oordelen en onafhankelijk van je verleden en toekomst, dé sleutel tot echt diepgaand geluk.

Meer lezen over vrije tijd en vrijetijdsbesteding:
» Quality Time
» Wat Nederlanders doen in hun vrije tijd

Eén reactie op “Doe Meer met je Vrije Tijd”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*

*

*