Wat staat er op jouw ‘bucket-list’?

Afgelopen weken ben ik pijnlijk geconfronteerd met het feit dat een goede gezondheid geen vanzelfsprekendheid is. De details weten intimi, maar ik kan met jullie delen dat een gezonde levensstijl (niet roken, redelijk bewegen, gezond eten en een normaal gewicht) en een jonge leeftijd nog geen garantie geven op het eeuwige leven. Dat gevoel is moeilijk te omschrijven als je daar zelf niet direct mee bent geconfronteerd, maar mogelijk herken je daarvan iets bij belangrijke levensgebeurtenissen als het overlijden van een dierbare of de ontdekking van een ernstige ziekte bij jou of iemand die dichtbij je staat. Dat zijn de momenten dat je gaat nadenken over wat je (nog) wilt bereiken in het leven en of je met de juiste dingen bezig bent, echt plezier haalt uit je leven, je werk, je relatie, je vrienden, je gewoontes.

Wat is een bucket-list? 

En voor dat laatste heb ik jullie hulp nodig. Natuurlijk heb je zat lijstjes op internet met plaatsen die je gezien en dingen die je gedaan moet hebben (kijk onder meer op www.beforeyoudie.co.uk of http://brass612.tripod.com/cgi-bin/things.html of www.leukedingendoen.nl). Punt is dat ik de meeste dingen die ik belangrijk of leuk vind al gedaan heb. Zwemmen met dolfijnen, bungee-jumpen, parachutespringen, veel vrienden maken, een boek schrijven, heel veel achtbanen en pretparken zien. Allemaal al gedaan.

En, hoewel een tweede keer ook best leuk kan zijn, weet ik niet zo goed wat er nog meer te doen is. Nou heeft iedereen zijn eigen ‘bucket-list’ (naar de gelijknamige film met Jack Nicholson en Morgan Freeman: zie http://en.wikipedia.org/wiki/The_Bucket_List); de dingen die je gedaan of bereikt wilt hebben ‘before you kick the bucket’. Bewust of onbewust zit dat lijstje in je hoofd. Iedereen maakt daarin zijn eigen keuzes van wat hij of zij belangrijk vindt. Ik hou van pretparken en niet zo van musea, iemand anders zou dat misschien juist andersom vinden en ‘alle musea van de wereld zien’ als activiteit op zijn lijstje zetten. Ook van reizen word ik niet echt warm, van gezelligheid en het helpen van anderen en het verspreiden van plezier en blijdschap weer wel. Ieder lijstje is dus heel persoonlijk.

Wat staat er op jouw lijstje en help mij daarmee?

Nou wil ik mijn lijstje graag aanvullen met nieuwe dingen om te doen. Voor inspiratie doe ik een beroep op de lezers van optelsom.nl. Heb jij een top tien, of wellicht gewoon één ding, die/dat je gedaan of bereikt wil hebben, laat dat dan weten in een reactie op deze post.  Maak het zo concreet mogelijk. Dus noem dat geweldige hotel waar je overnacht MOET hebben, dat hele bijzonder restaurant, een persoonlijk levensdoel, een waanzinnig vriendenfeest geven en waar/hoe dan, die ballonvaart maken, als eerste naar de maan, je kind(eren) zo goed mogelijk opvoeden, iedere week een gebakje eten, … Wat maakt jouw leven leuker? Zo kunnen we samen werken aan een ‘eigen’ top 100 of 1000 die in een volgende blog op deze site kan worden gedeeld, zodat iedereen daar inspiratie uit kan halen.

UPDATE: mijn suggesties mede naar aanleiding van deze post vind je tegenwoordig op http://www.lolinjeleven.nl

3 reacties op “Wat staat er op jouw ‘bucket-list’?”

 1. Euh een paar dingen van mijn lijstje wat ik net (toevallig) aan het maken ben.
  12. Tijger aaien. (Gewoon zo’n levende echte tijger. Maakt eigelijk niet echt uit waar hij/zij vandaan komt… denk bv aan circus of een dierentuin.
  5. Aan sledehondenrace meedoen. Jaha ik hou van dieren 😛 Zo’n race door een sneeuwlandschap. Wel eerst leren hoe dat moet natuurlijk.
  25. In een helikopter vliegen. Wat ik wel al heb gedaan en je mischien ook kan proberen is in een zweefvliegtuig vliegen is echt heel mooi en bijzonder.

  Ik heb er zomaar een paar uit ge pikt waarvan ik dacht dat je die mischien nog niet zou hebben. Hopelijk kan je er wat mee… Succes!!

 2. Hey! 😀

  Wat grappig! Ik heb net in Chiang Mai, Thailand lekker geknuffeld met een tijger. 😛 Sleetje rijden staat er bij mij niet op, maar een Bucket List is sterk aan wijzigingen onderhevig. Thanks voor je leuke en interessante posts!

  Erik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*

*

*